Ladda ner vår produktkatalog Freshab Räkna ut hur mycket ni tjänar

Våra allmänna villkor

Tack för att Ni har valt att sälja våra kvalitativa produkter. Läs igenom detta avtal noggrant och har Ni några frågor eller funderingar så är Ni varmt välkomna att höra Er till vår kundtjänst på 0290-22 111.

§1. Beställning

Vid beställning måste en myndig person stå för beställningen. Freshab AB tar sig rätten att ta ut en enkel kreditprövning och kan neka beställaren om betalningsanmärkningar upptäcks och i ett sådant fall kontaktar vi dig igen.

Vi behöver full adress information från beställaren för att underlätta vid avisering av sändelsen och övrig kommunikation.

Vid beställning så anges om beställningen ska levereras till annan adress. Vid leverans är det viktigt att det finns någon på plats för att ta mot produkterna.

Några dagar efter Ni har mottagit leverans kommer betalningsavin som motsvarar de antal produkter Ni har beställt. Ni gör inbetalningen till Ert förfallodatum, eller så fort Ni har avslutat er försäljning (innan tiden har förfallit).

§2. Leverans

Produkterna levereras till Er personligen eller till föreningen/skolan och freshab AB betalar även för utkörningen till er dörr. Vi anlitar för närvarande Bussgods. Bussgods ska kontakta Er och talar om när de kommer till angiven leveransadress. Skulle Ni inte vara mottaglig när Bussgods hör av sig till Er så får Ni själva hämta ut paketet vid närmaste bussgodsterminal. Vi står inte för fraktskadat gods.

Titta genom produkterna och jämför det med du beställt. Uppkommer det ett fel i beställningen så måste ni höra av er till kundtjänst inom 10 dagar från ni mottaget leveransen. Vi hjälper er då vid eventuella misstag eller fel som kan ha skett.

Vid EJ uttagen leverans debiterar vi motsvarande fraktbelopp + 500,- i administrationskostnader och lagerkostnader.

Vi levererar produkter normalt, utan tryck, inom 2-7 arbetsdagar. Periodvis kan leveranstiderna bli betydligt längre och produkterna kan vara tillfälligt slut.

Vid leverans med tryck eller specialorder så är leveranstiden normalt 8-15 veckor.

§3. Allmänt

Freshab AB betalar skatter och moms. Vi tar inget ansvar för hur klassen/föreningen gör. Vi på Freshab AB lovar att inga andra kostnader tillkommer mer än vad detta avtal säger.

§4. Betalning

Betalning ska ske inom 60 dagar efter att varorna skickats från oss. Förfallodatum är samma som betalningens förfallodatum. Se datum på fakturan. Vi skickar fakturan genom Swedbank för att öka tryggheten och betalar ni inte i tid följs Swedbanks påminnelse hantering.

Samtliga priser är inklusive moms samt frakt med utkörning. Fakturan är på samma belopp som motsvarar din beställning och den skickas ut några dagar efter vi har levererat produkterna.

§5. Retur

Vi lämnar returrätt inom 60 dagar och produkterna får inte vara skadade samt att emballaget får inte vara brutet. Returen ska skickas direkt till freshab AB och inte till ett ombud! Vi ser gärna att ni skickar tillbaka allt i hela och fina originalkartonger som inte är skrivna med tuschpenna. Tips- Om ni vill skriva på paketen så tejpa på ett papper och skriv på det.

Ni ringer in till oss på vår kundtjänst 0290-22 111 eller skicka ett mail till kundtjanst@freshab.se. Vi skickar då ut en retursedel till er som ni fyller i och skickar tillbaka till oss. Detta måste göras i tid. Vid returer utan retursedel eller ingen kontakt med kundtjänst så debiterar vi hela totalbeloppet. När vi mottaget retursedeln så har Ni 7 dagar på er att skicka tillbaka kartongerna till oss. OBS! Ni står för frakten tillbaka till oss. Har vi inte mottagit produkterna efter 7 dagar så godtar vi EJ returen och Ni får betala hela totalbeloppet.

Vid retur av mer än 50 % av total order tillkommer en avgift på 10,- per returnerad produkt. Vi skickar sedan ut en kreditfaktura på motsvarande returnerade produkter och ni betalar in mellan skillnaden från original fakturan och kreditfakturan.

§6. Sälja direkt

Föreningen/skolklassen har hela 60 dagar på sig att sälja produkterna samt full returrätt under denna period. Det innebär att ni har god tid på er att sälja produkterna under denna försäljningsperiod. Vid retur, se §5. Vid betalning, se §4.

§7. Katalogförsäljning

§7.1.

Vi lämnar ut 1st katalog samt alla får ett varsit produktblad. Vi kan även göra i ordning säljpaket till er som ni kan ha med er när ni visar produkterna. Säljpaketet får ni själv bestämma vilka produkter som ska ingå i det. Ni betalar för alla säljpaket och ni står för frakten till er dörr. Fakturan på säljpaketen kommer då att komma tillsammans med den lagda beställningen.

När ni har mottaget katalogerna/produktbladen har ni 40 dagar på er att samla in era order och efter det så skickar ni tillbaka era beställningar på den sammanställda beställningslistan till oss på freshab. Vi plockar då ihop det ni har beställt och skickar det till er tillsammans med fakturan som är på 20 dagar.

Vid Katalogförsäljning gäller samma villkor som §§ 1, 2, 3, 4 och 5, med några undantag och tillägg.

§1. Beställning
Fakturan kommer samtidigt som leveransen.

§2. Leverans
Leveransen kan ta lite längre tid vid hög belastning då vi packar allt enligt er beställningslista. Vi är då tvungen att packa om allt för att passa just er beställning men vi gör allt för att hålla 2-7 arbetsdagar.

§4. Betalning
Betalning ska ske inom 20 dagar efter att varorna skickats från oss. Förfallodatum är samma som betalningens förfallodatum. Se datum på fakturan.

§5. Retur
Ingen returrätt då ni redan sålt det ni har beställt.

§8. Special order

§8.1 Avtalsvillkor produkter med tryck

Föreningen/skolklassen har 60 dagar på sig och ingen returrätt.

Minsta order vid egen designad produkt 1 000st per produkt.

Pris för tryck:
Schablons avgift: 3000kr
Vi designar: 3000kr
Pris per produkt: 10kr

(undantag pris per produkt är egen designad 5-packs tandborstkartong. Pris 0kr/st och 0,5kr per tandborste.

§9. Försäljningstävling

Vid större paket har vi försäljningstävlingar med exempelvis biobiljetter mm. Skickas ut vid fullgjord betalning.

Tips

När Ni har sålt hälften av Era produkter så kan Ni betala vår faktura. Då blir de produkter som är kvar era och Ni har då hur lång tid som helst på Er att sälja produkterna. Ni avgör själv då hur lång tid Ni ska ha på er.